Mini windmolen - type Tulip

Het type Tulip is de meest geleverde mini windmolen uit ons assortiment. Profiteer van de synergie tussen een effectieve windturbine met prachtige looks voor in de tuin. Mooi landelijk karakter. Leverbaar in groen, wit, oranje, paars en blauwe kleur. Deze windmolen is een groot succes voor klanten met aandacht voor groene energie, milieubewust, geluidsarm en een esthetisch fraai ontwerp voor in de tuin.

Dankzij aerodynamisch design, glassfiber blades en een geluidsarme maglev windgenerator wekt de Tulip windmolen samen met het type Sweep significant meer energie op dan basis spiraalvormige glasfiber windmolens. De perfecte combinatie tussen aerodynamische rotorbladen met klimaatbestendige stabiliteit. Tulip windmolens draaien met iedere windrichting mee.

Tulip windmolen - kenmerken:

  • » 2 aerodynamisch gevormde blades van glass fiber
  • » windgenerator start bij laden bij 2 m/s (windkracht 2)
  • » maximale output 300 rotaties per minuut (windkracht 7)
  • » AC nominale spanning 12 V / 24 V / 48 V
  • » 3 fase verticale maglev generator
  • » klimaatbestendig coating (anti corrosie)
  • » temperatuur: -25 tot + 45 ° C

Tulip windmolen - prijslijst

Vermogen: Rotormaat: Totaalgewicht: Prijs incl. BTW:
O 600 Watt 68 cm 20 kg €    725,- 
O 800 Watt 110 cm 25 kg €    825,-
O 1.000 Watt 110 cm 30 kg €    999,-
O 3.000 Watt 170 cm 95 kg € 3.250,-

Extra benodigdheden:

  • » windcontroller met dumpload veiligheidssysteem voor te hoge windsnelheid en overload
  • » mast: geschikt voor masthoogte 2 tot 12 meter
  • » off-grid accu of on-grid omvormer voor aansluiting op elektriciteitsnet

Mini windmolen uitleg

De composiet rotorbladen zijn uitermate licht doch sterk. Ze komen door de wind in beweging. Verticale windmolens draaien met de windrichting mee. Ongeacht of er westenwind is of uit een andere windrichting. Iedere windvlaag leidt tot resultaat. Er is een vergunning nodig om een mini windmolen te plaatsen. In de meeste gevallen worden ze gemonteerd:

Windsnelheid

De energie opbrengst wordt bepaald door de windsnelheid. Kustgebieden in Noord-Holland en Zuid-Holland zullen meer stroom opwekken als gemeenten in het binnenland zoals Gelderland. Het waait simpelweg harder. U kunt bij Ecolucht een windsnelheid meter huren om te bepalen op welke plek in uw perceel het rendement het hoogst is. Verder geldt uiteraard hoe hoger u de windmolen kunt plaatsen, des te meer wind deze zal vangen. Bij voorkeur op een plek waar de wind volop waait.